Η Σαλίνα Γαβαλά

Βιογραφικά στοιχεία:
Γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Κύπρο και ζει στην Αθήνα
Σπούδασε υποκριτική στο Κρατικό θέατρο βορείου Ελλάδος, θεατρολογία στο εθνικό και καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική κινηματογράφου στο NYFA LA

Τηλεόραση:
Εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές 
Να με προσέχεις, Αμαρτίες γονέων, Η Φωνή, Ξέχασέ με, Οδός Παραδείσου 7, Έλα να αγαπηθούμε, Sιngles 2, Αύριο θα 'ναι αργά,  Χωρίς όρια.

Αλμπουμ:
Κυκλοφόρησε δυο άλμπουμ, «Το Καινούριο Σου Όπλο»​ και «Πονάει η Αγάπη» .
Ετοιμάζει κι ένα νέο άλμπουμ με τραγουδια κυκλοφόρησαν ως singles όπως «ο άνθρωπος» σε μουσική και  στίχους  της Μάρως Μαρκελου αλλά και δικά της τραγούδια  όπως «μόνο οι γενναίοι» και «οι μάγισσες».
Συνεργάζεται με τη Minos ΕΜΙ ενώ  στο παρελθόν συνεργαστηκε  με τις Heaven, Warner, Cobalt και  Feelgood.

Συνεργασίες:
Συνεργάστηκε ,με τον Γιάννη Κότσιρα στο «πάλι θα στη δώσω την καρδιά» και το Γιώργο Καραδήμο στο «θα ‘ρθει ξανά».
Επίσης με τους C:real στο «τίποτα άλλο μη λες» και την Ευριδίκη  στο «οι διάφορες»
Οπως και με τον Χρήστο Δάντη στο «όπως θέλω εγώ», τον Δημήτρη Κοργιαλά, τη Σάννυ Μπαλτζή, τον Στέφανο Κορκολή, τους Onirama, τον Μάνο Ξυδούς, τον Νικόλα Αντύπα, τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Δημήτρη Μπάση  κ.α.

Εκδόσεις - Συμμετοχές - Έργα:
To 2014 η  ποιητική συλλογή «Ηδονές οδύνες» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
Εγραψε  το κείμενο για την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ» που πρωταγωνιστούσε και τραγουδούσε για τρεις σεζόν η ίδια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και στο σύγχρονο θέατρο.

Πρωταγωνιστούσε και τραγουδούσε απο το 2019 μέχρι το 2022  στην μουσική παράσταση «όμορφη πόλη», για τη ζωή και το έργο του  Μίκη Θεοδωράκη που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Βαλαρης και πλαισίωσε η λαϊκή ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη. Το έργο ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Ηρώδειο και στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Το 2022 -23 παρουσίασε στο άλσος  και στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής την  μουσικοθεατρική  παράσταση «πάρτυ γενεθλίων» σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία του Φιλίππου Σοφιανού που συνδυάζει  ερμηνεία, ολογράμματα και ζωντανή μουσική.